Waarom Bridget

Bridget is vertaler Engels en tekstschrijver die je graag werk uit handen neemt zodat je je met rust kunt focussen op waar je goed in bent.

Over Bridget's translations & texts

Hi, ik ben Bridget van de Grootevheen en ik puzzel graag met taal. Ik ben de eigenaar van Bridget’s translations & texts en vertaal vanuit het Engels en Duits naar het Nederlands en Nederlands naar Engels voor onderwijsinstellingen en bedrijven. Ook schrijf ik teksten voor deze doelgroepen. Het meest fascinerende aan mijn werk is dat ik iedere dag weer met teksten mag puzzelen om ze geschikt te maken voor een nieuwe doelgroep.


Veel Nederlanders zeggen dat ze goed Engels kunnen, maar dat blijkt niet altijd het geval. Als je een aardig woordje spreekt betekent dat niet dat je een hele website kan lokaliseren en vertalen met oog op de nieuwe doelgroep. Door in dit stadium te bezuinigen zou je zomaar de lancering van je product op een nieuwe markt kunnen verknallen. Of stel dat je een schoolboek laat vertalen en de leerlingen in de war raken omdat de terminologie niet is aangehouden of de voorbeelden te letterlijk zijn vertaald. Docenten hebben al helemaal geen tijd om dit op te gaan lossen.


Ik neem je deze zorgen graag uit handen. Mijn studieachtergrond, ervaring als docent Engels en ervaring met het schrijven en vertalen van marketingteksten maakt dat je gerust je werk uit handen kan geven. Zoek je een freelance vertaler waar je op kan bouwen?

Bridget van de Grootevheen

Kwaliteit op papier

  • MA Engelse taal en cultuur: educatie en communicatie
  • 1e graads bevoegd docent Engels
  • BA Engelse taal en cultuur
  • C1 certificaat Duits (Goethe-Institut Amsterdam)

    … en ik blijf me constant verdiepen in SEO, online marketing, en copywriting.

"Bridget does a great job. She is always very professional and committed. Keep up the good work!"

Andreia Fernandez Duque, Universiteit Utrecht