HoorayHR
In 2022 stond de HR-software startup HoorayHR voor de uitdaging om internationaal te gaan. Alles moest naar het Engels vertaald worden: de applicatie, de marketingwebsite, support artikelen, de kennisbank en alle blogs. Dit moest allemaal gecoördineerd worden en binnen budget.

 

Hooray HR home page NL
HoorayHR Help Center
De uitdaging
Alles was al eens naar het Engels vertaald, maar HoorayHR was ontevreden. Als startup was het belangrijk dat de vertaling nu in één keer geschikt zou zijn voor publicatie. Tegelijkertijd waren ze bezig met het ontwikkelen van nieuwe features en gefocust op de groei van het bedrijf waardoor ze geen capaciteit hadden voor een nieuw groot project. Door het grote geheel aan teksten met verschillende doelen hadden ze iemand nodig die ze echt begreep.
Mijn aanpak
Ik heb eerst uitgestippeld wat er technisch mogelijk was en met de developers gepraat. Daarna heb ik een planning gemaakt van 12 weken met een budget en overlegde wat als eerste vertaald mocht worden en wat kon wachten. Ik ben me gaan inlezen in het bedrijf en sprak met de developers, marketeer, en klantenservice om te achterhalen wat er nodig was in de app, op de marketingwebsite en in de klantenserviceartikelen. Ik vroeg iedereen om de input die ik nodig had en ging aan de slag met het verbeteren van de teksten die er al waren en met vertalen. Tussendoor bleven we regelmatig overleggen en hield ik iedereen op de hoogte. Zo ontwikkelde ik me tot projectmanager en stuurde ik uiteindelijk het vertaalproject aan.

 

 

 

 

Declaratie feature pagina HoorayHR
Declaraties in de app van HoorayHR
Het resultaat
HoorayHR is nu net zo laagdrempelig, leuk en informeel in het Engels als in het Nederlands. Ze hebben nu ook een eigen stijlgids en terminologielijst van mij gekregen voor nieuwe releases. We hebben afgesproken dat ik de nieuwe releases bijhoud zodat alles op tijd live kan blijven gaan en de vertalingen voor ze gecoördineerd blijven.

 

Bridget heeft ons afgelopen tijd fantastisch geholpen met vertalen. Ze is goed op de hoogte van de technische mogelijkheden en heel goed in staat deze efficiënt in te zetten. Het traject is conform planning en budget opgeleverd. Ze is in staat om het project naar zich toe te trekken en goed zelfstandig te werken. Daarnaast is Bridget een heel fijn mens om mee te werken en super leergierig. Ze wil echt begrijpen voor wie ze werkt en wat de doelstellingen zijn om daar een mooie bijdrage aan te leveren en te begrijpen wat belangrijk is.

Edwin van HoorayHR